Bekijk Abdi’s ongelooflijke reis van meubelmaker tot regisseur en ontdek hoe hij zijn dromen waarmaakte. Laat je inspireren door zijn vastberadenheid en succesverhaal. Volg je eigen dromen en bekijk deze video voor de broodnodige motivatie!   

2008  Tijdens mijn detentie.

 

Maatschappelijk Sociaal werk – leerbedrijf

Mijnwand is in 2018 opgezet door Abdiwahab Ali om impact te maken. Zijn doel is om zoveel mogelijk jongeren (met een afstand tot de arbeidsmarkt of die dreigen af te dwalen) te helpen. Dit doen wij nu op meerdere manieren waarbij wij gebruik maken van de productie van onze unieke handgemaakte wandrekken.

MijnWand & VakmanschapGo: een kans om te werken aan je toekomst | 28 augustus 2023

In 2028 is Abdiwahab Ali gestart met MijnWand. Zijn bedrijf maakt onder ander unieke handgemaakte wandrekken welke online verkocht worden: www.mijnwand.nl

VakmanschapGo is het leer- en ontwikkelbedrijf welke een brug slaat tussen school, straat, werk en maatschappij www.vakmanschapgo.nl. VakmanschapGo is een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn, zolang we elkaar respecteren. Mensen zijn welkom. Ook buiten werktijd. Ze voelen zich gehoord en begrepen, grotendeels omdat ze met ervaringsdeskundige werken. Er wordt ruimte geboden om te ontdekken wie ze zijn en de tools om zich verder te kunnen/mogen ontwikkelen. Op deze manier houdt VakmanschapGo mensen van de straat.

  • Jongeren leren een hoop verschillende vaardigheden aan zoals lassen, houtbewerking, ontwerpen, koken en nog veel meer.
  • Erkend leerbedrijf (BBL-traject)
  • Een belangrijke stap naar de volgende fase in het leven.

MijnWand maakt ook al impact binnen de muren van de gevangenis. Een aantal producten die MijnWand verkoopt worden namelijk in de werkplaats van gevangenissen geproduceerd. 

Ook geeft Abdi Ali lezingen als ervaringsdeskundige. Hij heeft veel meegemaakt. Door het delen van zijn verhaal en zijn ervaring hoopt hij anderen te inspireren en motiveren. Dit doet hij aan de hand van zijn film ‘Buurman Abdi’.

Ontdek en ontwikkel talent met kwetsbare jongeren
Bij Stichting Samenomhoog staat de leefwereld van kwetsbare jongeren centraal. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen en hen de kans te bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. We zijn meer dan alleen een opleidings- en werkgelegenheidsorganisatie. Samenomhoog fungeert als een brug tussen school, straat en arbeidsmarkt, waarbij we met onze expertise en ervaring ondersteuning bieden en een veilige omgeving creëren voor persoonlijke groei.